Çarşamba, 20 Aralık 2017 09:47

Fransa, 2040'ta Petrol ve Doğalgaz Delme İşlemini Yasaklayacak

Fransa, 2040'ta Petrol ve Doğalgaz Delme İşlemini Yasaklayacak zebhukuk

Fransız yasama organı, 2040 yılına kadar petrol ve doğalgaz arama ve üretimini, petrolün en yoğun talebe ulaşması beklendiği zaman sınırlarını yasaklayan bir yasa kabul etti.

Yasalar Salı günü yapılan son oylamada da yeni bir lisans veya lisans yenilemesinin yapılmasını yasakladı. Fransa'nın talebin yalnızca yüzde birini oluşturacak kadar fosil yakıt ürettiği için bu yeni önlem büyük ölçüde sembolik. İthalat kalan talebi karşılamaktadır.

Yeni hüküm, Çevre Bakanı Nicolas Hunt'a göre mevcut nesiller gelecek kuşaklarla ilgilenebileceklerinigösteriyor.

Fransız birlik şirketi Engie, bu ayın başlarında, 2050 yılına kadar biyolojik gaz ve yenilenebilir hidrojenin yeşil hedeflerini yerine getirmesi için tercih ettiği bir enerji kaynağı olarak doğal gazdan arındırmayı kabul ettiğini belirtti.

İcra Kurulu Başkanı Isabelle Kocher gazetecilere verdiği demeçte, Gresimizi kademeli olarak yeşil hale getireceğiz, böylece 2050'ye kadar yüzde yüz yeşil olabilelim en çok tüketilen enerji ısıtma, soğutma ve nakliye için yeşil gazın yoğun bir şekilde konuşlandırılmasıyla, bunların hepsini de karbonatlaştırabiliriz dedi.

Engie'nin dünyada 70 biyogaz projesi var, bunların yarısı Fransa'da. Şirket, biyogaz üretimini on kat arttıracak ve milyonlarca avroluk yeni gelir elde edecek olan onay için sıralanan daha fazla projeye sahip. Engie, yeşil enerji planının bir parçası olarak bu yıl fosil yakıtlarının çoğunu toplam ve diğer petrol şirketlerine sattı. 

İlgili: Norveç Petrolünün Sona Erdi

Bununla birlikte, French Total sondaj gündemini uluslararası düzeyde destekleme belirtileri göstermiyor. Daha dün şirket, Brezilya'nın Santos Havzasındaki tuz öncesi alan terazi projesinin gelişimi için yeşil ışık yaktı. Brezilya'nın offshore sektörünü uluslararası şirketlere açmasından sonra ilgi bir yıldan biraz fazla. Proje, nihai kapasitesi 150.000 bpd olan kayan bir üretim depolama ve boşaltma ünitesinden oluşacak.