Cuma, 12 Ocak 2018 14:03

Rüzgar ve Güneş Enerjisi Fiyatları Düşmeye Devam Ediyor

Rüzgar ve Güneş Enerjisi Fiyatları Düşmeye Devam Ediyor zebhukuk

Yeşil enerji şirketi Xcel Energy, 2016 yılında depo ile rüzgar ve güneş tesisatları için verilen siparişlere ilişkin düşük teklifler verdi.

Rüzgar enerjisi teklifleri tek başına 18.10 $ / MWh olarak gerçekleşti ve bu endüstri için rekor seviyede düşünüldü.  Depolama ile birlikte rüzgar ve güneş enerjisi siparişleri, en düşük teklif değerlerini gördü ve medyan teklifi 30,60 $ 'a, toplam 4,048 MWh projeye denk geldi.

Şirket, yaptığı açıklamada, Bu İsteğe yanıt, 430'dan fazla bireysel teklifle (238 toplam proje) önce görülmemiş bir başarı sağladı dedi. Bu bireysel tekliflerin 350'sinden fazlası, yenilenebilir enerji önerileri veya depolama önerileri.

Rüzgar ve güneş sektörlerinde düşük fiyatlar dizisi, yenilenebilir enerjilerin küresel enerji arzı karışımında kömür, petrol ve doğalgazın yerini alması ihtimalini göstermektedir. ABD Başkanı Donald Trump kömür ve yağ bitkilerini yaşlanan tesislere fon sağlamak için yakın planda tutmaya çalıştı ancak ABD elektrik pazarını düzenleyen Federal Enerji Düzenleme Komisyonu (FERC) öneriyi onayladı.

FERC, Başkan Trump'ın komisyon üyelerinden beşinin dörtünü atmasına rağmen, oybirazıf olarak reddetti. Panel, teklif kapsamında kömürün ve nükleer santrallerin sisteme olan gereksinim veya masrafa bakılmaksızın telafi edileceği ve mantıklı veya makul olmayacak bir fikir olduğu sonucuna vardı.

FERC komisyon üyelerinden Richard Glick, Bloomberg'e verdiği demeçte, Komisyonda DOE önerisinin yetersiz olduğu konusunda anlaşma var dedi.

Karar, ekonomik açıdan sıkıntılı santralleri telafi ederek hareketten ekonomik bir hayat çizgisi elde etmeyi umduğu kömür ve nükleer endüstrilere karşı büyük bir darbe. Kasım 2017'de yapılan bir araştırmada, DOE önerisinin 25 GW kömür kapasitesinin kapanmasını ve 20 GW nükleer kapasitesinin kullanımının ertelenmesini önleyeceği düşünülüyor.