Çarşamba, 21 Şubat 2018 12:58

Kanada Petrol Krizi Kötüleşmeye Devam Ediyor

Kanada Petrol Krizi Kötüleşmeye Devam Ediyor zebhukuk

Kanada petrol üreticileri mola alamıyor. Öncelikle boru hatlarıydı Ham petrolü Alberta'nın yağ kumlarından ihraç pazarlarına taşımak için onlardan yeterli değil. Bu boru hattı kapasitesi sorunu, üreticileri doğal olarak marjlarını küçük bir şekilde incitmeyen demiryolu taşımacılığında daha yüksek oranlarda ödemeye zorlamaktadır. Şimdi, demiryolu araçlarının bir eksikliği var.

Durum, bir mola vermek istemeyen Kanada üreticileri için kötüye gidiyor.Kanada demiryolu operatörleri sert kış havasıyla savaşıyor ve hem ham petrolü Alberta'dan hem de Tahıllardan tahıl taşımak için yeterli otomobil tedarik etmeyi zor buluyor.

Ancak sert hava sadece son faktör. Bloomberg, Kanada Ulusal Demiryolları'ndan alıntı yaparak, bundan önce petrol sektöründen demiryolu araçlarına olan talebin yüzde 45 arttığını bildirdi. Bu yükseliş geçen yılın üçüncü çeyreğinde yaşandı ve Canadian National'in CEO'su Ghislain Houle şirkete biraz sürpriz yaptı dedi. Bu sürpriz, demiryolu operatörünün ağında noktaları oluşturdu ve bu da kötü bir durum.

Sonuç olarak, Alberta'da ham petrol kalmaya devam ediyor ve Alberta'nın yerel ham petrolün fiyatlandığı Bloomberg'in Jen Skerritt ve Robert Tuttle notu nedeniyle fiyatlar daha da düşüyor. Aslında Kanadalı ham petrol, Batı Teksas Intermediate'e verdiği en büyük indirim olan şu sıralar dört varil boyunca varil başına 30,60 dolarla işlem görüyor.Bu darbe özellikle, başka yerlerde borsa iyileşmesinin etkisiyle petrol fiyatlarının iyileşmesiyle birlikte şiddetlidir.

Tünelin sonundaki ışık hafifçe parlıyor. Trans Mountain boru hattı genişletme projesi için federal hükümetin desteğine rağmen, halen gün ışığını görmesine neden olabilecek engellerle karşı karşıyadır. Mevcut boru hattının kapasitesini 300.000 bpd'dan 890.000 bpd'ye çıkaran, artan Alberta bu tüm üretiminin çoğunu barındıracak olan proje, mahkemede itiraz ediliyor ve Kinder Morgan, buna devam etmek için gerekli izinlerin yarısını bile toplamıyor. Kanada'da onaylanmış başka önemli boru hattı projesi yok.