Bu sayfayı yazdır
Cuma, 16 Mart 2018 12:22

Kakaonuyla Ünlü Afrika Ulusu Bir Petrol Patlaması Yapmak Üzere

Kakaonuyla Ünlü  Afrika Ulusu Bir Petrol Patlaması Yapmak Üzere zebhukuk

Dünyanın en büyük kakao üreticilerinden biri olarak bilinen Batı Afrika ülkesi Gana, bu yıl tamamen farklı bir ürünle ekonomik büyümeyi hızlandırıyor.

Afrika'nın Control Risks üst düzey danışmanı Imad Mesdoua, CNBC'ye telefonla verdiği demeçte, Gana'nın petrol patlaması olmak üzere olduğunu söyledi.

Mesdoua, Bu, başta petrol fiyatlarının yükselmesi, üretimin artması ve önümüzdeki altı ay içinde çevrimiçi olması muhtemel yeni anlaşmalardan kaynaklanacak. Dedi.

İngiltere'nin Tullow Yağı ve İtalya'nın Eni'si , son yıllarda eski İngiliz kolonisinde faaliyetlerini genişletti. Tullow, Gana'daki ikinci alanı olan TEN'de, bu yıl şubat ayında ilk petrolünü 2016'da pompalayan çok yıllı bir sondaj programı başlattı

Mart ayının başlarında Gana Devlet Başkanı Nana Akufo-Addo, ülke ekonomisinin 2018 yılında yıllık yüzde 8,8 seviyesinin üzerinde, yıllık bütçesinde tahmin edilen yüzde 8,3 oranında artacağını açıkladı.Reuters'in rapor ettiği gibi, iki yıl önceki yıllık büyüme rakamının Akufo Addo'ya göre yüzde 3,6 olduğu göz önüne alındığında, bu rakam önemli bir ekonomik artış olduğunu göstermektedir.

Gana’nın beklenen büyümesi, Dünya Bankası’nın Afrika kıtasının ortalamasının çok üzerinde Bu, bu yılın Ocak ayında açıklanan 2018 için yüzde 3.2 olarak hesaplandı.

Etkileyici rakamlara rağmen, Ekonomist İstihbarat Birimi'nde çalışan Gana analisti Philip Walker, Gana ekonomisinin petrol dışı kısmının iyi bir büyüme düzeyi değil muhteşem bir görünüm gördüğünü belirtti.

Ekonomik Karmaşıklık Gözlemevi'ne göre, altın toplamın yüzde 42'sini oluşturan Gana'nın 2016 yılında en çok ihracat yaptığı ülke oldu. Bunu yüzde 18 ile kakao, yüzde 9,1 ile ham petrol izledi.