Bu sayfayı yazdır
Perşembe, 29 Kasım 2018 10:22

Ticaret Savaşı Sona Geliyor mu?

Ticaret Savaşı Sona Geliyor mu? zebhukuk

Petrol Piyasaları, OPEC Toplantısının Sonucunun Daha Fazla Yönünü Beklerken, Belirsizliklerle Dolu Görünüyor. Ancak 2019'da Petrol Fiyatlarının Seyri İle İlgili Bazı İpuçları Buenos Aires'te Birkaç Gün Önce Gelebilir.

Dünyanın Dört Bir Yanından Gelen Devlet Başkanları Arjantin'deki G20 Zirvesinde Bir Araya Geliyor.Bu Zirve Buenos Aires, Petrol Piyasasının En Önemli Üç İsmini Barındırıyor Buenos Suudi Tacı Prens Muhammed Bin Salman, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ve ABD Başkanı Donald Trump.

Toplantı Öncesinde Arz Fazlası Balonlandı. Commerzbank, OPEC'in Ve Müteakip OPEC Üyesi Olmayan Üreticilerin Önümüzdeki Hafta Viyana'da Gerçekleştirecekleri Toplantıda Önemli Bir Üretim Kesintisi Olacak Ve Önümüzdeki Yıl Petrol Piyasasının Yeniden Dengelenmesi Ve Stokların Daha Fazla Yükselmemesi İçin Gerekli Olacak Dedi. Haftasonu Buenos Aires'teki G20 Zirvesinin Zirvelerinde Hazırlık Müzakerelerinin Yapılması Bekleniyor.

Ancak, Buenos Aires’te Görüşmeler Varsa, Detayların Kamuya Açıklanmasının Muhtemel Olmaması Muhtemeldir. Bunun Yerine, G20 Zirvesinden Çıkacak En Büyük Haber Trump Ve Çin'deki Muadili Arasındaki Toplantıdan Kaynaklanacak.

ABD Çin Ticaret Savaşı, 2018 Yılı Boyunca Sürekli Olarak Artmıştır Ve Anlaşmazlık Şimdi Kritik Bir Yol Ayrımındadır. Trump’ın Cehennemsel Kişiliği, Çatışmanın Büyük Olasılıkla Xi Jingping İle Yapılan Tek Bir Toplantıdan Sonra Çözüleceği Veya Ticaret Savaşının Daha Ciddi Bir Çatışmaya Gireceği Anlamına Gelir.

Wall Street Journal Gazetesine Verdiği Röportajda Trump, Tarifelerin Planlanan Artışını Erteleyeceğinin Çok Olası Olduğunu Söyledi. 200 Milyar Dolarlık Çin İthalatına Yaptığı Yüzde 10'luk Tarife, 2019'un Başında Yüzde 25'e Sıçradı.