Salı, 25 Aralık 2018 13:49

2018'in En Büyük Oilmen'i

2018'in En Büyük Oilmen'i zebhukuk

Bu Yıl, Petrol Hamlesi İçin Çılgınca Bir Seyir Oldu, Yılın İlk Günü Brent Ham Petrolünün Tahmininin Fiyatı, Ekim Ayının Başında 86.29 $ 'A Yükseldi, Kasım Ayının Ortasındaki 66.28 $' A Yükseldi. Başladığımız Yere Ve Ardından Noel'den Hemen Önceki Yıl İçin $ 54.10 Hayal Kırıklığı Yarattı.

Evet, Envanter Ve Kapasite Gibi Tipik Katalizörler Petrol Fiyatlarını Etkiler. Onlar Her Zaman Vardır. Fakat 2018'de, 2018'de Petrol Fiyatını Önemli Ölçüde Etkileyen Diğer Güçler Vardı Ve İşte 2018'deki Önemli Bireyler Ve 2019'u İzleyenler Listesi.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Olarak, Dr. Fatih Birol, Etkileyici Petrol Rakamlarını Geçmiş Yıllarda Birkaç Liste Yaptı. Üretimi, Envanteri, Fiyatları Veya Politikayı Doğrudan Kontrol Etmese De, Genellikle Petrol Talebi Veya Üretim Tahminleriyle İlgili Sözleri. 2018'in Sonlarında, IEA Başkanı, Gelecek Yıl İçin Kasvetli Petrol Talebi Rakamları Sunmak, Dünyanın En Büyük Petrol Üreticilerine Uyarılar Yayınlamak, Petrol Üretimini Kesmemeleri Yönünde Baskı Yapmak Ve Piyasayı Daha Yüksek Petrol Fiyatlarının Yükseleceği Yönünde Uyarmaktan Daha İleri Gitti Kasım Ayı, Zaten Talebi Karşılayacak Kadar Yüksekti.

Şu Anda Piyasalar Çok İyi Tedarik Ediliyor, Ancak Suudi Arabistan'daki Yedek Kapasitenin Çok Zayıf Olduğunu Unutmamalıyız, Bu Nedenle Kilit Petrol Üreticileri Tarafından Bugün Üretimi Önemli Ölçüde Azaltmak, Piyasalar İçin Bazı Olumsuz Etkilere Neden Olabilir Ve Piyasaları Daha Da Sıkılaştırır… Dünyadaki Üreticiler Ve Tüketiciler Bu Zor Günlerde Sağduyulu Olmak Zorundalar.

Kasım 2018 Petrol Fiyatları Çoktan Dr. Birol’un Savunmasına Yol Açmaya Başlamıştı, Ancak Dört Gün Önce Biraz Yükseldi. Brent, 19 Kasım'da 66,79 Dolar'daydı, Ancak Spekülatörler Petrol Talebinin Kaybedebileceği Korkusuna Kapıldığı İçin Ertesi Gün Sert Bir Şekilde 62,53 Dolara Düştü.

Mohammed Bin Salman Esas Olarak Ağır Petrol Üreticisi Suudi Arabistan'ın Yöneticisi Olan Muhammed Bin Salman, Petrol Piyasaları Üzerinde Gayri Resmi Bir Etkiye Sahiptir. Yemen’deki Savaşı Takip Etmesi, Komşu Katar’ın Abluka Edilmesi Yönünde Zorlaması, Suudi Ekonomisini Petrolden Uzaklaştırma Yönündeki Çabası Görülmektedir. 2018’deki En Büyük Etkisinin OPEC’in Üretim Kesintilerini Uzatma Yönündeki Baskısı Büyük Olasılıkla, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin İle Derinleşmesiyle Sağlandı Yüksek Fiyatlar Mbs’in Daha Yüksek Petrol Fiyatlarına Ulaşmasının Tek Yolu Krallık İçin Pahalı Modernizasyon Planları.