Salı, 21 Şubat 2017 17:36

ABD Anayasası Silahsızlanma Konusunda Meksika'da Birini Mi Koruyor

ABD Anayasası ABD Anayasası Zeb Hukuk

Anayasanın haksız yere ihlal edildiğini iddia eden Mesa hakkında dava açtılar. Dördüncü Değişikliğin makul olmayan nöbetler ve aşırı güç kullanımı ve aynı zamanda 5. Yasada hiçbir kişinin "yasal işlem yapılmaksızın yaşamdan veya hürriyetten yoksun bırakılamayacağına" ilişkin yasağı belirttiler.

Bir federal hakim, Anayasa'nın korumasının sınırda durması gerekçesiyle dava açtı. Meksikalı genç Meksika tarafında öldürüldüğünden, ailesi sınır devriye aracına dava açamadı, hakim dedi.

ABD 5. Yargıtay'ın bölünmüş bir paneli davayı kısa bir süre sonra tekrar canlandırdı. Çoğunluk, Yüksek Mahkemenin Guantanamo Körfezi'nde (Küba) Guantanamo Körfezi'ndeki gözaltı tesislerine ilişkin kararında, ABD makamları tarafından tam kontrol yapılmasını sağladığı için, adalet birliğinin Anayasa ve habeas corpus hakkının Küba topraklarında deniz tabanına açıldığını söylediğini belirtti. Benzer şekilde hakimler, ABD'li ajanların U.S-Meksika sınırındaki bölgeyi kontrol ettiğini belirtti.

15 üyeli tam temyiz mahkemesi daha sonra davayı ele aldı ve yasanın net olmadığı için sınır temsilcisinin ihlalden sorumlu tutulamayacağına karar verdi.